Kāds japāņu restorāns pasaulē lielākā zivju tirgus izsolē Tokijā par vienu prāvu zilo tunci samakājis 155,4 miljonus jēnu jeb 953 000 latu. Vidēji par katru zivs kilogramu ir samaksāti 4290 lati – tas ir jauns pasaules rekords
Zilā tunča anatomija galdam
Gardēži ir gatavi apēst visu no galvas līdz pat astei. Lētākā zivs daļa ir liesā un sārtā akami, savukārt dārgākā delikatese ir treknā o-toro (nozīmē «kūst»)
Senaka – augstākas kvalitātes akami
Sekami – vidējas klavitātes akami
Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:
Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.