Jaunākas asinis • IR.lv

Jaunākas asinis

9
Mangaļsalas pludmale vētrā.

Kāda reformu vīzija ir jaunajai Augstākās izglītības padomei?

Pirms nedēļas daļēji jaunā sastāvā darbu sāka Augstākās izglītības padome (AIP), kas valstī izstrādā valsts augstākās izglītības stratēģiju un pārrauga izglītības kvalitāti. Visus padomes vēlētos pārstāvjus vieno vīzija, ka augstākajai izglītībai Latvijā ir jābūt starptautiski konkurētspējīgai, taču vienlaikus arī cieši saistītai ar vietējā darba tirgus vajadzībām. 

Vismaz vēlmju līmenī jaunās padomes locekļu domas saskan ar izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa iezīmētajiem reformu mērķiem, tomēr īsti apmierināts ar AIP sastāvu Ķīlis nav. Saeima decembra beigās tajā ievēlēja četrus pārstāvjus no iepriekšējā sastāva, un par padomes priekšsēdētāju atkārtoti kļuvis Jānis Vētra, ar kuru Ķīlim izraisījušās visasākās domstarpības par līdzšinējo darbu – Ķīlis to kritizēja par iespējamu augstākās izglītības kvalitātes pētījuma viltošanu. 

Tā kā Latvija atrodas augstākās izglītības reformu gaidās un nav vēl zināms, kā ministrs un AIP sastrādāsies, lūdzām padomes pārstāvjus izteikties par vēlamajām reformām.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu