Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

1
Tabu
Kristīne Simsone

 

ooooo Tabu. Nedēļas prieks: izrādīšanai uz lielā ekrāna, kaut diemžēl tikai vienā seansā, uz Latviju ir atvesta viena no aizvadītās Berlināles favorītēm un Lux balvas finālistēm – portugāļa Migela Gomeza Tabu. Tabu ir šarmants un nedaudz ekscentrisks veltījums mēmajam kino, it īpaši vācu ekspresionismam un tā lielmeistaram Fricam Langam. Divdaļīgā lente galveno personāžu atmiņu formā vēsta par kaislību piesātinātu mīlasstāstu koloniālajā Āfrikā. Melnbaltā un daļēji mēmā filma valdzina ar dažādību – no eksistenciālas komēdijas līdz traģiskai romancei, turklāt tā ir vizuāli izsmalcināta. Dinamisks un meistarīgi izstāstīts stāsts, kas, par spīti nu jau par modes lietu kļuvušajai mēmā kino estētikai, ir pratis izvairīties no realitātei un cilvēcībai tālas teatralitātes. Jāredz! Kinoteātrī Splendid Palace 3.janvārī plkst.18.30.

oo Baiļu līcis / The Bay. Pēc 2008.gada smalkās ironijas par Holivudas kinoindustrijas darboņiem filmā What Just Happened astoņdesmito hita Lietusvīrs radītājs Berijs Levinsons ir pievērsies mošķu žanram. Dzimtajā Merilendā uzfilmējis pseidodokumentālu un fatālisma pilnu šausmeni, kuras pamatā kaujinieciska morāle par dabas nepieķēzīšanu. Anatomiski grafiskais un asiņainais Levinsona vēstījums, domājams, nebūs pēdējais, kas gaļas industrijas ražošanas tematiku izmantos skatītāju baidīšanai. Baisi, atšķirīgi un brīžam komiski, jo nedaudz pārspīlēti. Kino no 4.janvāra.

oo Slazdā / Deadfall. Viduvējs trilleris, paplāns arī spriedzes ziņā, jo tā fināls jau agri kļūst paredzams. Žēl, ka tā, jo daudzslāņainajam sižetam ir nesliktas spriedzes filmas potenciāls, taču neviens no daudzajiem pavedieniem nav attīstīts līdz galam. Rezultātā Slazds ir ātri aizmirstams kinogabals laika nosišanai, kurā garāmejot ir samiksētas paskarbas ģimenes drāmas, fikss mīlasstāsts, vardarbīgas neirozes un bēguļošana pa sniegotām Amerikas ārēm. Kino no 4.janvāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu