Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā


Nākamais gads Latvijai būs stabilas izaugsmes un augošu iespēju gads,
savā uzrunā Latvijas iedzīvotājiem un valsts patriotiem gadumijā sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis. Valdības prioritātes būs nevienlīdzības mazināšana un pievienošanās eiro, viņš solīja. Valsts prezidents Andris Bērziņš uzrunā valsts iedzīvotājiem uzsvēra, ka Eiropa un pasaule joprojām ir lielu pārmaiņu procesā un Latvija nedrīkst pazaudēt iespēju būt starp stiprākajām valstīm Eiropā.

Iedzīvotāju ienākuma nodokļa likme šogad būs 24%, kas ir par vienu procentpunktu mazāk nekā pērn. IIN likmi samazināt plānots arī nākamajos divos gados – no 2014.gada tā būs 22%, bet no 2015.gada – 20%. To paredz pērn Saeimas pieņemtie grozījumi likumā par IIN.

No šāgada vecāku pabalsta minimālais apmērs būs 100 latu līdzšinējo 63 latu vietā, savukārt bērna kopšanas pabalsts gan sociāli apdrošinātiem, gan arī neapdrošinātiem vecākiem no bērna dzimšanas līdz gada vecumam būs 100 latu mēnesī. Vienlaikus gan strādājošiem, gan nestrādājošiem vecākiem no 30 līdz 100 latiem šogad palielināts bērna kopšanas pabalsts par bērna kopšanu no viena līdz pusotra gada vecumam. Ir samazināti arī ierobežojumi vecāku, maternitātes un paternitātes pabalstu izmaksai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu