Au revoir! • IR.lv

Au revoir!

2
Žerārs Depardjē Parīzē pagājušā gada pavasarī.

Franču aktieris Žerārs Depardjē (64) jauno gadu sāk ar lielām pārmaiņām – tā dēvētā miljonāru nodokļa dēļ viņš atteicies no dzimtās pilsonības un pārceļas uz Beļģiju

Šķiet, iepriekšējā reize, kad šajā klusajā Beļģijas ciemā ieradās slavenība, bija 1667.gadā – kādā lietainā dienā Nešēnas miestā piestāja Francijas karalis Luijs XIV. Taču viņa vizīti ne tuvu nevar salīdzināt ar to uzmanību, ko tagad izpelnījies aktieris Žerārs Depardjē. Jau 7.decembrī viņš ieradās mēra birojā un reģistrējās kā vietējais iedzīvotājs, nekavējoties kļūstot par skandalozi populārāko Francijas pilsoni, kas pametis dzimteni augsto nodokļu dēļ.

«Sākumā domāju, ka tas viss ir tikai joks,» saka Nešēnas mērs Daniels Senesāls, atceroties dienu, kad uzzināja par Depardjē nodomu pamest savu villu Parīzē un pārcelties uz Beļģijas lauku ciemu ar 2200 iedzīvotājiem, kur ir divas kafejnīcas, viena ātro uzkodu ieskrietuve un pilsdrupas. Te nav pat kinoteātra, kur varētu skatīties filmas ar Depardjē piedalīšanos.

«Būsim godīgi – mēs neesam nekāda Lasvegasa,» saka Senesāls. «Nav mirgojošu lampiņu, nav diskotēku. Mani parasti apber ar sūdzībām pat tad, ja kāds iedomājas uzsliet vēja ģeneratorus.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu