Laimīgu! • IR.lv

Laimīgu!

6
Nellija Ločmele

 

Ļaudis visās pasaules malās tik čakli kulsta mēles par pasaules galu, ka steriem labu lietu tāpēc paliek neizdarītas un top skaidrs, ka tieši tas arī ir pasaules gals – ja cilvēki jēdzīgas nodarbes aizstāj ar niekiem. Piemēram, ražotājs nevis izdomā tiešām vērtīgu jaunievedumu, bet samurgo «pasaules gala komplektiņu». Vai pilsētas galva ļauj bez maksas no mašīnām pārsēsties trolejbusos, nevis izšķūrē sniegu ielās. Vai mediji burbuļo par galu, īstu ziņu meklēšanu atstājot laikam tak nākamajai dzīvei.

Ja mērām ar šādu olekti, pasaules gals Latvijā nedraud – ir gana latviešu, kas dara lielas lietas. Šajā žurnāla numurā tam pulka pierādījumu.

Noskaidrojam izcilākos zinātniekus, kuru pētījumus citē un izmanto kolēģi citur pasaulē. Uzmeklējam jauniešus, kas uzveikuši savas atkarības un tagad palīdz citiem no ielas tikt uz ceļa. Iepazīstam drošsirdīgus latviešus, kas Afganistānā izglāba dzīvību amerikāņu karavīriem asiņainā kaujā, par kuru šogad ASV tapis bestsellers. Intervējam talantīgu arhitektu, kurš uzprojektējis i jauno Dziesmusvētku estrādi, i templi Ķīnā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu