Saskatīt burtus sniega gaismā • IR.lv

Saskatīt burtus sniega gaismā

6
Foto — Reinis Hofmanis, F64
Ieva Puķe

Sirmais. Kulta ēdieni – ceļojumu raidījumu par dažādu valstu gastronomiskajām vērtībām Latvijas televīzijai atvedusi producente Ilze Lasmane-Brože. Tas ir jau otrais viņas un pazīstamā pavāra Mārtiņa Sirmā kopējais projekts 

Pat ja es zinātu, ka rīt pasaule sasķīdīs gabalos, es tik un tā iestādītu savu ābeli – kādā rudens vakarā sociālajos tīklos parādās Mārtiņa Lutera citāts. Ilze Lasmane-Brože, kas to raksta, nav liriskā latviete, daiļu domu graudu virpinātāja.

Ilze patiešām tā dzīvo. Bijusī LNT programmu direktore tūdaļ pēc maģistra grāda iegūšanas Kultūras akadēmijā un mediju projektu prakses Hamburgā aizgāja no darba komerctelevīzijā, lai producētu ēdienu raidījumu ar tolaik plašākai sabiedrībai nezināmu pavāru un paralēli strādātu par oficianti restorānā Istaba

«Pirms septiņiem gadiem prasīju Mārtiņam Sirmajam, pilnīgi svešam cilvēkam: gribi to darīt? Un tā mēs sākām. Intuitīvi zināju, ka ar šo cilvēku kopā var izveidot tiešām kolosālas lietas,» Ilze atceras.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu