Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

3
Briseles centrā šogad tradicionālo Ziemassvētku egli aizstās abstrakta gaismas instalācija.

Nedēļas notikumi pasaulē

Otrdien NATO ģenerālsekretārs Anderss Fo Rasmusens brīdināja – ja Sīrijas režīms izmantos ķīmiskos ieročus pret savu tautu, starptautiskā sabiedrība nekavējoties reaģēs. ASV amatpersona, kas vēlējās saglabāt anonimitāti, pirmdien paziņoja aģentūrai AFP, ka Sīrijas režīma bruņotie spēki ir sākuši sajaukt ķimikālijas, kas var tikt izmantotas zarīna gāzes iegūšanai. ASV prezidents Baraks Obama pirmdien brīdināja Asadu nelietot ķīmiskos ieročus pret Sīrijas tautu.

ANO Ģenerālā asambleja atbalstījusi pieaicinātās valsts statusa piešķiršanu palestīniešu pašpārvaldei. Līdz šim palestīniešu pašpārvaldei ANO bija novērotājorganizācijas statuss. No 193 ANO dalībvalstīm par palestīniešu iesniegtās rezolūcijas projektu balsoja 138, bet pret – deviņas valstis. 41 dalībvalsts, to skaitā Latvija, balsojumā atturējās.

Piecās ES valstīs – Liebritānijā, Francijā, Spānijā, Dānijā un Zviedrijā – pirmdien uz Ārlietu ministrijām izsaukti Izraēlas vēstnieki, lai izteiktu protestu pret Telavivas plāniem turpināt okupēto palestīniešu teritoriju kolonizāciju. Izraēlas laikraksts Haaretz pirmdien vēstīja, ka Lielbritānija un Francija apsver iespēju par savu vēstnieku atsaukšanu no Izraēlas. Pret Izraēlu tiek izvērsts spēcīgs diplomātiskais spiediens par plāniem celt 3000 kolonistu mājokļus Rietumkrasta okupētajās teritorijās.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu