Pārvietojamais dārgums • IR.lv

Pārvietojamais dārgums

Latvijas televīzijas vadītājs Edgars Kots no amata aizies, mantojumā atstājot sasteigtu un dārgu pirkumu.

3,6 miljonus eiro vērta lietota televīzijas tehnika rada aizdomas par neefektīviem LTV tēriņiem

Ar dārgiem sveicieniem no amata atvadās pašreizējais Latvijas televīzijas (LTV) vadītājs Edgars Kots, kurš nolēmis pamest darbu šāgada nogalē, pāris mēnešus pirms pilnvaru termiņa beigām. Viņa vadībā notikušais pēdējais apjomīgais pirkums – piecus gadus vecā, lietotā pārvietojamā tehniskā stacija – LTV budžetam izmaksā gandrīz 3,6 miljonus eiro (bez PVN) jeb 2,5 miljonus latu. Vai šāda summa ir adekvāta? To bez ekspertīzes pateikt ir faktiski neiespējami, jo katra pārvietojamā tehniskā stacija (PTS) tiek komplektēta atbilstoši pircēja tehniskajām specifikācijām, tāpēc cenas atšķiras. Tomēr paliek jautājums, vai LTV nebūtu izdevīgāk iegādāties jaunu un, iespējams, pat lētāku PTS, kā to pirms trim gadiem izdarījusi Igaunijas sabiedriskā TV. Pagaidām uz šo jautājumu atbildes meklē Nacionālā Elektronisko plašsazņas līdzekļu padome (NEPLP). 

Uzdevums nav viegls, jo formāli iepirkuma procedūra noritējusi korekti. Tomēr PTS pirkšanas procesu par skaidru un saprotamu nenosauksi. Izbrīnī īsais piegādes laiks, viens pats konkursa pretendents, tā piedāvātās cenas gandrīz vai perfektā sakritība ar LTV norādīto vēlamo maksu.

Galu galā, rodas jautājums, vai LTV konkursa tehniskā specifikācija nav rakstīta tieši konkrētajai PTS? LTV to noliedz, taču uz Ir jautājumiem sniedz tikai rakstiskas un ļoti formālas atbildes, bet ar pašu Kotu viņa aizņemtības dēļ intervija nav iespējama.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu