Visas lietas redzu kā lielā kvadrātā • IR.lv

Visas lietas redzu kā lielā kvadrātā

Amerikāņu izmeklētāji uzskata, ka Deniss radīja programmatūru, kas ar vīrusu inficētajos datoros pārveido banku mājaslapu izskatu un pieprasa lietotājiem ievadīt papildu informāciju, ko noziedznieki pēc tam izmanto kontu uzlaušanai. Šī foto tapšanas laiks nav zināms.
Anita Brauna

Fotoradaru sāgā Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane tikusi pie skaidrības, bet pašas karjeras iespēja Valsts kontrolē gan vēl miglā tīta

Iekšlietu ministrijas augstākā ierēdne Ilze Pētersone-Godmane uz pusdienām restorānā Umami ierodas ar krietnu nokavēšanos, jo nav spējusi plānotajā laikā aiziet no iepriekšējās tikšanās ar pareizticīgo baznīcas metropolītu. «Ziniet, kā jau metropolīts,» viņa dziļi atvainojas. 

Sagrūst mans priekšstats, ka Pētersone-Godmane «nolikt pie vietas» spēj jebkuru, un tas ir ne tikai metropolīta dēļ. Sarunā atklājas mierīga un diplomātiska valsts darbiniece, kura rūpīgi apsver katru vārdu. «Reti ir nepieciešamība ko stingru teikt. Darbā esam iedibinājuši sistēmu, ka nevajag slēpt problēmu un tā jārisina, kamēr nav kļuvusi liela,» viņa lietišķi paskaidro. Pētersonei-Godmanei gan «baigi nepatīk», ka cilvēki pašpārliecināti stāsta lietas, kuras neatbilst patiesībai, un to bieži darot žurnālisti. «Izrauj vienu vārdu no konteksta, un uz tā mēģina uzbūvēt visu versiju. Bet es pat ar to esmu saradusi un pieņemu, ka tā vienkārši ir. Lai gan mājās dabūju dzirdēt, cik tas nav pareizi. Manam vīram patīk, ka viss ir precīzs, izanalizēts un izskaitļots,» viņa atsaucas uz savu dzīvesbiedru, ekspremjeru Ivaru Godmani. 

Mūsu sarunai ir divi iemesli. Nupat noslēgusies epopeja ar V-Traffic piedāvātajiem fotoradariem, un Pētersones-Godmanes vārdu koalīcijā min, apspriežot nākamos valsts kontroliera amata kandidātus. «Nekādas sarunas par šādiem amatiem man nav bijušas ne ar vienu un nekad,» viņa par šīm ziņām ir izbrīnīta, tomēr šķiet jautājumam sagatavojusies. «Cilvēkam, kas nāks Sudrabas kundzes vietā, es pieļauju, būs pieredze vadošā amatā, un šādu cilvēku nav bezgalīgi daudz.» Vai viņa varētu tādu izaicinājumu uzņemties? «Ir grūti runāt par to, ko īsti nezini, vai tev piedāvā. Negribu spekulēt.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu