Stefenhāgena mantinieki • IR.lv

Stefenhāgena mantinieki

4
Jelgavas tipogrāfijas valdes priekšsēdētājs Juris Sīlis.

Atgriežoties pie vairāk nekā 200 gadus senajām saknēm – grāmatu izdošanas -, Jelgavas tipogrāfija ne tikai kļuvusi par ietekmīgu spēlētāju šajā poligrāfijas nišā Latvijā, bet izcīnījusi arī savu vietu ārvalstu tirgū

Kad drukājām albumu Sanktpēterburgas Ermitāžai ar muzeja mākslas darbu reprodukcijām, Jelgavā no Krievijas ieradās vesela speciālistu grupa, stāsta Jelgavas tipogrāfijas valdes priekšsēdētājs Juris Sīlis. Izrādās – cilvēki vienu un to pašu krāsu redzot atšķirīgi, atbilstoši katrs savai individuālajai uztverei. Bet reprodukciju albumā krāsām jābūt identiskām gleznu oriģināliem, nekāds subjektīvisms to nedrīkst ietekmēt. Toreiz speciālisti ar rezultātu esot bijuši vairāk nekā apmierināti.

Pašlaik Jelgavas tipogrāfijā mēnesī tiek nodrukāts aptuveni 150 dažādu nosaukumu grāmatu, kuru kopējā tirāža veido pusmiljonu eksemplāru. 

Starp pēdējā laika sarežģītākajiem izdevumiem bijis Ģederta Eliasa darbu albums, arī Kārlim Padegam veltītā grāmata, Latvijas Bankas 90 gadu jubilejas pasūtījums par monetāro politiku un fotoalbums Viena diena Latvijā ar 500 bildēm. Viens no interesantākajiem izdevumiem – vairākus kilogramus smagā, bagātīgi ilustrētā Kremļa pasūtītā lielgrāmata Krievijas atdzimšana, kuras centrālie tēli ir Vladimirs Putins un Dmitrijs Medvedevs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu