Lielais Vilis • IR.lv

Lielais Vilis

2
Foto — Reinis Hofmanis, F64
Anita Brauna

Vilis Krištopans (58) spēlē golfu un bauda savu turīgumu. Par premjerministra amatā pavadītajiem nepilniem astoņiem mēnešiem viņš saka: «Neko ļaunu nenodarīju, neko grandiozu nepaspēju»

Vilis Krištopans šķiet pārtikušas labsajūtas iemiesojums. Rudens darbdienas vidū satieku viņu Ozo golfa laukumā – rozā svīterī, tumši zilās džinsa biksēs un šķelmīgi apmierinātu smaidu. Kamēr Rīgas centrā viss zum un mudž, te, dažu kilometru atstatumā, kāds pusducis ļaužu rāmā klusumā uzsit golfu un nesteidzīgi tērzē kluba restorānā.

Pasūtām «Viļa Krištopana iecienītos salātus» – lielu šķīvi ar salātu lapām, tomātiem, gurķiem, sēnēm, lasi, garnelēm un ceptiem sīpoliem virsū. «Man ir tāds niķis – restorānos sacerēt ēdienus. Kādreiz, kad biju aktīvs un visur gāju, man bija savi salāti Radisson [restorānā], tagad ir [dēla] Kaspara krogā Mad House – kā smejos, tur, kur Latvijas basketbola izlase savu godu nodzēra,» Krištopana valoda, kā allaž, ir atraktīva un raupja. 

Kopš aiziešanas no politikas 2006.gadā Krištopans sabiedrībā rādījies maz. Par savu pašreizējo ikdienu viņš stāsta amplitūdā no «neko nedaru» līdz «man ir daudz ko darīt». «Spēlēju golfu,» viņš viedtālrunī rāda Latvijas senioru čempionāta uzvarētāju tabulu, kuras augšgalā ir Viļa Krištopana vārds. «Dzīvoju laukos, gatavoju malku ziemai – katru dienu saskaldu divus, trīs sterus.» Pirms sešiem gadiem Krištopans Neretas pusē nopircis vecu saimniecību, kuru atjaunojis. «Tāda maza mājiņa, nekas sevišķs, bet tur es lielākoties pavadu laiku. Paņemu plinti, sunīti, staigāju pa mežu.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu