Atgriezeniskā saite: individuāli vai grupā? • IR.lv

Atgriezeniskā saite: individuāli vai grupā?

3
Uldis Pāvuls

 

Pastāv priekšstats, ka vadītājam atgriezeniskā saikne jeb novērtējums jāsniedz darbiniekiem individuāli. Protams, ir daudzas situācijas, kad tā ir jādara. Piemēram, sarunās par būtiskiem darba izpildes un darba attiecību jautājumiem. Tomēr ikdienā noder arī saruna grupā – tas ietaupīs laiku, veicinās kolektīvā atklātību un sadarbību. Kas jāņem vērā šādās situācijās?

Pirmais – jātiek skaidrībā, kuri darbinieki ikdienā visvairāk strādā kopā. Ja darbiniekiem ir sadarbības pieredze, viņu teiktais balstīsies uz konkrētiem novērojumiem, faktiem, piedzīvotām emocijām. Piemērotākais grupas lielums, lai pārrunātu darba jautājumus, ir 5-6 kolēģi. Nav obligāti jāņem vērā formālais dalījums struktūrvienībās vai pēc projektiem, jāuzdod vienkāršs jautājums – kuriem 5-6 kolēģiem (un, iespējams, arī kādam sadarbības partnerim vai klientam) būtu visvērtīgāk kopīgi izvērtēt noteiktu sadarbības posmu?

Otrais – jāizvēlas piemēroti apstākļi, katram jāsagatavojas. Jānosaka laiks un vieta. Jālūdz sagatavoties, padomāt par katru sarunas dalībnieku. Ieteicams atbildēt uz diviem jautājumiem – kādu pozitīvu pieredzi vai ietekmi kolēģis radījis, un kādi ir ieteikumi nākamajam laika posmam vai projektam, kas ir jāpilnveido? Ideālā situācijā var aizpildīt vienkāršu tabulu, katram dalībnieka vārdam pretim uzrakstot vismaz vienu pozitīvu novērtējumu un vienu ieteikumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu