Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

4
Romai — ar mīlestību
Kristīne Simsone

 

oooo Romai – ar mīlestību / To Rome With Love. Lai cik frivola šķistu Vudija Alena ideja Eiropas leģendārajām lielpilsētām veltītajās lentēs apcerēt visus iespējamos kultūras stereotipus, jāatzīst, ka tajās valdošajā vieglumā tomēr ir savs šarms. Romai – ar mīlestību labdabīgā atmosfēra ir pat spējīga daļēji nomaskēt filmu veidojošo stāstiņu haotisko un nedaudz paviršo savirknējumu. Turklāt, kā jau Alena filmai pieklājas, arī šajā komēdijā dzirkstī spēcīgi dialogi un gaumīgi joki. Slavenībām pārbagātajā aktieru ansamblī meistarklasi rāda pats Alens, kurš pēc ilgākas pauzes no jauna ir redzams sev tik dabīgajā neirotiķa ampluā. Neatpaliek arī itāliski runājošā Penelope Krūza sulīgā pērkamās meitenes lomā. Gaumīgs feel-good kino virtuālām Romas brīvdienām. Kino no 12.oktobra.

ooo Mežoņi / Savages. Nu jau leģendārajam režisoram provokatoram Oliveram Stounam trilleru žanrā ir daudz ko piedāvāt. Mežoņi ir vizuāli intensīvs asiņainas vardarbības un izaicinošas seksualitātes caurstrāvots spriedzes gabals par Meksikas narkokarteļu invāziju Kalifornijā. Tveices un riska piesātinātajā narkobiznesa attiecību portretējumā viskolorītākie ir tieši antivaroņi – Selma Hajeka autoritāras mafijas Kleopatras lomā un Beniso del Toro no morāles principiem brīva mērgļa tēlā gluži vai «rauj jumtu». Tomēr, par spīti gūzmai cildinošo īpašību, šī gudrā bojevika potenciālu nedaudz samaitā fakts, ka lentes sižets tiek izklāstīts no visneinteresantākā un neizteiksmīgi izspēlētā personāža – intrigantes Bleikas Laivlijas perspektīvas. Kino no 12.oktobra.

oo Golfa straume zem ledus kalna. Smagnējā barokālā greznībā ievīstīts triju noveļu kopums par mītiskās femme fatale – Lilitas tēlu. Diemžēl vēstījums par Lilitas klātbūtni ir visai miglains un brīžam samudžināts, kas šo ilgi un sūri tapušo un Kristapa balvu saņēmušo režisora Jevgeņija Paškēviča lenti padara grūti skatāmu un līdz ar to maz baudāmu. Kinoteātrī Splendid Palace no 12.oktobra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu