Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā


Konkursu uz Latvijas televīzijas valdes locekļu amatiem plānots izsludināt novembrī.
LTV valdē varētu darboties trīs valdes locekļi. Pašlaik vienīgais LTV valdes loceklis Edgars Kots ir apstiprināts amatā līdz nākamā gada 6.martam. Viņam esot iespēja piedalīties konkursā un uzvaras gadījumā turpināt darbu LTV valdē, informē Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes loceklis Gints Grūbe.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs otrdien aicināja Latvijas Pašvaldību savienības vadītāju Andri Jaunsleini izvērtēt LPS darbību un sākt reformas, lai «nodrošinātu pārdomātu un līdzsvarotu visu pašvaldību interešu aizstāvību». Par izstāšanos no LPS paziņojusi Krāslava, bet par vēlēšanos apturēt tajā darbu paziņojusi Rīgas pašvaldība. Jaunsleinis uzskata, ka LPS sašķelt vēlas politiskās partijas.

Opozīcijā esošā Zaļo un Zemnieku savienība iesniegusi Saeimā likumprojektu par eiro ieviešanas referendumu. Tas paredz, ka eiro ieviešanas termiņu nosaka nevis valdība, kā tas ir pašlaik, bet gan parlaments, un tas jāizlemj tautas nobalsošanā. 2003.gadā Latvija parakstīja līgumu par pievienošanos Eiropas Savienībai, ar ko piekrita arī pievienoties ES monetārajai savienībai. ZZS norāda, ka no šā likuma neizrietot ierobežojums lemt par eiro ieviešanas termiņiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu