Puisis ar rozes tetovējumu • IR.lv

Puisis ar rozes tetovējumu

4
Foto — Gatis Gierts, F64
Ieva Alberte

«Es gribu parādīt, ka šī pasaule ir apbrīnojami vienkārša,» saka Jurijs Djakonovs (26), kam Dailes teātrī dubultdebija: rīt kā režisoram ar izrādi Tetovētā roze un novembrī kā aktierim izrādē Ļaujiet izšaut

Atkal viņš ir vienos pantalonos. Tāda bija mana reakcija, kad jau trešajā izrādē Jurijs drasēja bokseršortos. Izrādē Bikts vienubrīd bija pavisam kails. «Jā, bet kā tad citādi mazgājas dušā?» viņš jautā, sēdēdams Dailes teātra vestibilā deviņos no rīta. «Uz skatuves melot nedrīkst. Arī baidīties ne, citādi nav labs rezultāts. Ar to aktieris atšķiras no marionetes.» Toreiz, Dirty Deal Teatro veidojot izrādi Bikts, kailumam bijis arī racionāls pamatojums – lai uz mazo teātri Spīķeros kāds atnāk un darbošanās atmaksājas. Režisors Elmārs Seņkovs atceras, ka visās trīs izrādēs – Bikts, Kucēni, Gals – Juriju izģērbt nav bijis grūti, jo «viņš ir atvērts, godīgs un spēj pamatot sev, kāpēc to dara». «Kā režisors viņš ir ļoti inteliģents, jauks un reizē psihs.» 

Tieši Kucēni bija tā izrāde, kur pirms gada oktobrī studentu izrāžu festivālā Patriarha rudens žūrijas loceklis Džilindžers pamanīja Djakonovu. Kucēni ir burvīgs gabals: Jurijs tur vienkārši spridzina, ņemdamies pa skatuvi tā, ka viss gāžas. Izrāde ieguva galveno balvu, un uzvarētājam bija dota iespēja vienu darbu uzvest Dailes teātrī. Kad Kucēnu režisors Seņkovs atnāca uz pārrunām, Džilindžers pajautāja: «Djakonovs arī kaut ko taisa? Normāli?» Elmārs atbildēja: «Normāli.» Džilindžers: «Iedod viņam manu numuru.» 

Džilindžers teica Djakonovam, ka viņš var iestudēt, ko un kā grib. Jurijs gribējis taisīt Sarkangalvīti un vilku, jo «man tā interesē arhetipu līmenī». «Fakts, ka maza nevainīga meitene ģērbjas koši sarkana, iet uz mežu un tad brīnās, ka rodas problēmas…» Atpazīt upurus Jurijs esot iemācījies, kad sadarbojies ar probācijas dienestu, kur darbiniekiem vajadzējis apjaust, kā sazīmēt tos, kuri cietuši no pedofiliem, izvarotājiem un citiem neģēļiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu