Globālas iespējas, globālas prasības • IR.lv

Globālas iespējas, globālas prasības

7
Andris K.Bērziņš

 

Ikmēneša TechHub saviesīgajā vakarā pie manis pienāca kāds jaunietis un enerģiski stāstīja par neaizpildītu tirgus nišu, kurā varot ar labām tehnoloģiju zināšanām piedāvāt ko nebijušu. Prasīju, kur saredz tirgu. «Nu, te, Latvijā, varam arī Igaunijā un Lietuvā.» Bet gribot, lai iepazīstinu ar labiem investoriem no Londonas vai Silīcija ielejas. Man bija jāpaskaidro realitāte – Rietumu (arī lielie Krievijas) riska kapitāla investori neskatās uz Baltiju kā tirgus iespēju.

Investori saprot, ka tikai lielajos tirgos – ASV, Ķīnā, Vācijā, Lielbritānijā, Francijā – ir pietiekami daudz potenciālo pircēju, lai attaisnotu lielākus ieguldījumus. Protams, eksistē arī citi tirgi (Lietuvas mobilā sociālā tīkla Eskimi klienti ir parsvarā Āfrikā), taču vilinošākas parasti ir tādas lielvalstis kā Lielbritānija un ASV. Tātad es ieteicu puišiem no Rīgas pārdomāt savu ideju un meklēt tai globālu tirgus iespēju.

Pateicoties internetam, pieeja pircējiem lielajās valstīs ir kļuvusi daudz vieglāka. Salīdzinoši lēti iespējams panākt, ka virtuālā pasaulē līdzinies jebkurai citai Rietumu firmai. Telefonisko saziņu vari nokārtot caur Skype, maksājumus – caur PayPal.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu