Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

6
Nē, tas nav par godu drīzumā gaidāmajam Ķīnas kompartijas kongresam, kurā pēc desmit gadu valdīšanas notiks augstāko amatpersonu rotācija — šī ir Sarkanā pludmale Ķīnas ziemeļaustrumos, kurā visu vasaru zaļojušās jūraszāles rudenī pārvēršas gluži vai neticamā sarkanā krāsā izteikti sāļi sārmainās gultnes dēļ.

Nedēļas notikumi pasaulē


Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili otrdien atzina savas koalīcijas sakāvi parlamenta vēlēšanās.
Pirmdien notikušajās vēlēšanās uzvarēja viņa konkurents miljardieris Bidzina Ivanišvili (attēlā) ar sarakstu Gruzijas sapnis, kuram būs vairākums parlamentā. Otrdien apkopotie rezultāti liecināja, ka opozīcijas bloks saņēmis 53% balsu, bet Saakašvili koalīciju atbalstījuši 42% balsstiesīgo.

Grieķijas valdības pirmdien likumdevējiem prezentētajā budžeta likumprojektā prognozēts, ka 2013.gadā Grieķijā sesto gadu pēc kārtas turpināsies recesija, un ekonomika samazināsies par 3,8%. Budžeta deficīts, kas šogad būs 6,6% no IKP, nākamgad varētu būt 4,2%. Valsts parādsaistības pieaugs no 169,5% līdz 179,3% no IKP. Tikmēr bezdarbs šogad varētu sasniegt 23,5%, bet nākamgad palielināties līdz 24,7%.

Kopš 2011.gada marta, kad sākās sacelšanās pret prezidenta Bašara al Asada vadīto režīmu, Sīrijā asiņainajos nemieros dzīvību zaudējuši vismaz 31 022 cilvēki, no kuriem vairākums bijuši civiliedzīvotāji, paziņojusi cilvēktiesību aizstāvju organizācija Syrian Observatory for Human Rights. Septembrī vien Sīrijā dzīvību zaudējuši vismaz 4727 cilvēki.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu