Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

4
Lola ir pret
Kristīne Simsone

 

ooo Lola ir pret / Lola Versus. Sapņaina un viegla romantiskā komēdijdrāma divdesmitgadniekiem ar uzsvaru uz meiteņu auditoriju. Filma ir vizuāli pievilcīga un ar patīkamu atmosfēru, taču neatkarīgā kino jauneklīgums ir tikai ilūzija – idejiski filma neko daudz neatšķiras no Holivudas lielbudžeta «romkomiem» par kādas Bridžitai Džounsai līdzīgas jaunkundzes sirdēstiem, turklāt nedaudz nogurdina ar vienveidīgo sižetu un galvenās varones nepārtraukto paštīksmināšanos. Var lepoties vienīgi ar šarmanto titullomas atveidotāju – jauno un talantīgo Grētu Gervigu, kas pārliecinoši iekaro neatkarīgā kino nišu, turklāt jau ir paspējusi nospēlēt Vudija Alena svaigākajā Eiropas gabalā Romai ar mīlestību. Kino no 28.septembra.

Laika cilpa / Looper. Vēl neesmu šo filmu redzējusi, taču, par spīti tam, ka zinātniskās fantastikas žanru neuztveru kā būtiskāko kinomākslas komponenti, Laika cilpu gaidu ar nepacietību. Pirmizrādei nesen notikušajā Toronto kinofestivālā sekoja virkne slavinošu atsauksmju. Turklāt sižets par kāda pasūtījuma slepkavnieka pienākumu likvidēt sevi pašu – atsūtītu no nākotnes – atgādina Kristofera Nolana filmu cienīgus psiholoģiskos labirintus.  No 28.septembra.

oo Kampaņa: Vēlēšanu cirks / The campaign. Uz vulgarizētiem pārspīlējumiem balstīta politiskā satīra no Holivudas filmu muļķīgā gala. Stāstā par divu konkurējošu kongresmeņu rīvēšanos un priekšvēlēšanu intrigām vislielākos smieklus raisa nevis paprastie jociņi, bet gan apziņa, ka politiskās spēlītes absurda ziņā bieži vien neatpaliek no tā, kas redzams uz ekrāna.  No 28.septembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu