Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

3
Krievu pensionāre Olga Kostina atradusi veidu, kā izrotāt savu dzīvi Sibīrijas taigas ciemā — uz savas mājas ārsienām viņa veido dažādus ornamentus un pat dzīvnieku attēlus no krāsainiem plastmasas pudeļu korķiem. Līdz šim izmantoti aptuveni 30 000 korķu. Sieviete ir apņēmības pilna līdzīgā veidā izrotāt arī citas savas saimniecības ēkas.

Nedēļas notikumi pasaulē


Baltkrievijā 23.septembrī notikušās parlamenta apakšpalātas vēlēšanas nav uzskatāmas par brīvām un godīgām
, secinājusi Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas novērošanas misija. Baltkrievijā joprojām netiek ievērotas daudzas starptautiskās saistības un demokrātisku vēlēšanu pamatprincipi. EDSO starptautiskās vēlēšanu novērošanas misijā Latviju pārstāvēja seši novērotāji.

Krievijas Valsts dome ratificējusi Latvijas un Krievijas līgumu par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem. Tagad līgums jāizskata Krievijas parlamenta augšpalātai jeb Federācijas Padomei un tad jāparaksta Krievijas prezidentam. Vienošanās, pie kuras darbs bija noticis kopš 1997.gada, tika parakstīta 2010.gada decembrī. Latvijas parlaments šo līgumu atbalstīja 2011.gada jūnijā.

Asiņainais konflikts Sīrijā aizvien saasinās, un pilsoņu karā ierautajai valstij draud pārtikas krīze, pirmdien ANO Drošības padomē paziņoja jaunais ANO un Arābu līgas īpašais sūtnis Sīrijas jautājumā Lahdars Brahimi. Pēc sūtņa stāstītā, aizturēto spīdzināšana Sīrijā kļuvusi par rutīnu, un ļaudis baidās doties uz slimnīcām, kas atrodas režīma spēku kontrolē. Saskaņā ar aktīvistu apkopotajiem datiem Sīrijas konflikts kopš pērnā marta izdzēsis jau vairāk nekā 29 000 cilvēku dzīvību.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu