Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

2

Nedēļas notikumi Latvijā


Valdība otrdien akceptēja 2013.gada valsts kopbudžetu,
kurā paredzēti 4,657 miljardu latu ieņēmumi un 4,792 miljardu latu izdevumi. Budžeta deficīts būs 1,4% no IKP. Plānots, ka 2013.gadā  iekšzemes kopprodukts sasniegs 15,986 miljardus latus, un tā pieaugums salīdzināmās cenās būs 3,7%. Maksimālais valsts parāds gada beigās var sasniegt 6,9 miljardus latu. Salīdzinājumā ar 2012.gadu nākamgad valsts konsolidētajā budžetā paredzēts ieņēmumu palielinājums par 133,1 miljonu latu un izdevumu pieaugums par  146,8 miljoniem latu.

Ministru kabinets otrdien atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas virzītos augstskolu, koledžu un studiju virzienu akreditācijas noteikumus, kuri iepriekš bija izraisījuši diskusijas starp nozarē strādājošajiem un arī politiķiem. Augstskolu un koledžu novērtēšanu ministrija deleģēs atklātā konkursā izvēlētai institūcijai. Savukārt lēmumu par augstskolas vai koledžas akreditāciju pieņems Augstākās izglītības padome, kad būs akreditēta ne mazāk kā puse no studiju virzieniem augstskolā vai koledžā, kuros augstskola vai koledža īsteno studiju programmas.

Otrdien Eiropas Cilvēktiesību tiesa noraidīja bijušā padomju armijas virsnieka ģimenes sūdzību pret Latviju par viņu izraidīšanu no valsts. Sergejam Vikulovam pēc demobilizācijas no armijas 1998.gadā tika atteikta uzturēšanās atļauja un līdz 2000.gadam kopā ar ģimeni bija jāpamet Latvija. Tā kā sūdzības iesniedzēji to nedarīja, viņi 2003.gadā tika arestēti un deportēti uz Krieviju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu