Atpakaļ virtuvē, atpakaļ mājās • IR.lv

Atpakaļ virtuvē, atpakaļ mājās

4
Lindas un Ričarda Džonsonu gatavotie Āzijas ēdieni nepilna gada laikā Rīgā piedzīvojuši tik lielu popularitāti, ka nācies pirkt arvien lielākus katlus. Arī ledusskapji kļuvuši par mazu, tāpat nācies nomainīt rīsu varāmo mašīnu.
Ieva Puķe

Divu restorānu pavāri, atgriezušies Latvijā, Rīgas ēstuvju kartē iezīmē neparastus vaibstus

Angli Ričardu Džonsonu un viņa sievu latvieti Lindu ap diviem svētdienas pēcpusdienā sastopu STOCKpot restorāniņā Rīgā, Vecās Ģertrūdes baznīcas rajonā, gatavojoties nākamajai nedēļai. Tā ir viņu pirmā privātā biznesa pieredze, sienas un griesti pašu rokām krāsoti. Taču darbadienu rinda pie letes pierāda, ka Āzijas ēdienu bistro ir tas, ko cilvēki sen gaidījuši. 

Tāpat kā pavāra Kārļa Celma Tvaiks kafejnīca Tallinas ielas Baltajā pirtī. Kolēģu būvētas mēbeles, ambiciozi plāni, ka šī būs bāze stilīgai mobilajai virtuvei treilerī. Draudzīga sagaidīšana, oriģināls un garšīgs ēdiens, kura dēļ cilvēki ir gatavi doties ārpus ierastās centra restorānu zonas. Kārlis, kas Tvaikā pats arī apkalpo viesus, varēja taisīt veiksmīgu karjeru Amerikas Michelin restorānos, bet tomēr izvēlējās Latviju.

11 gados pabaroja ģimeni
Ričards un Linda, nu jau arī Džonsone, satikās 1993.gadā Rīgā. Netālu no Londonas, Eseksā, uzaugušo puisi uz šejieni atveda darbs Casino Latvia. Linda tikko bija atgriezusies Rīgā no līdzīga darba Kiprā. Viņu attiecības ilga tikai divus mēnešus, kad Ričards saņēma telefona zvanu: «Tev piedāvā menedžera vietu kazino Brno – labs solis karjerā.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu