Dumpis numur divi • IR.lv

Dumpis numur divi

7
Zimējums — Ernests Kļaviņš
Anita Brauna

Kauju par labāku izglītību Latvijas Universitātē students Armands Leimanis (23) zaudēja. Tagad studentu interešu aizstāvībai viņš grasās dibināt jaunu biedrību

Armands Leimanis pusdienas sāk, nosienot kaklasaiti. «Parasti uz lekcijām uzvalkā neeju,» kā atvainodamies viņš stāsta, ka šodien saposies, jo interviju sniedz arī televīzijā. Leimani plašāka sabiedrība iepazina pirms diviem gadiem kā LU filozofijas studentu, kurš ar domubiedriem aktualizēja studiju zemo kvalitāti un plaģiātismu profesoru darbos. Tagad viņš atkal ir uzmanības centrā, jo protestē pret Latvijas Studentu apvienības (LSA) saspēli ar augstskolu vadītājiem, kas izteikuši neuzticību izglītības ministram Robertam Ķīlim. Leimaņa vadītā Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA) Studentu asociācija izstājās no LSA.

Tiekamies Juridiskās augstskolas ēdnīcā, ko tā dala ar Rīgas Ekonomikas augstskolu. Apkārt spieto studenti, angļu valodu dzird vairāk nekā latviešu. Leimanis te jūtas labi. «Mācības angļu valodā, vieslektori, ārvalstu studenti, internacionāla vide – te ir tas, ko Ķīlis vēlas [ieviest citās augstskolās],» viņš saka. Ēdienu gan dumpinieks izvēlas latviski konservatīvu – rasolu, vistas fileju un kolu. Uz jautājumiem atbild, rūpīgi sakoncentrējies, tāpēc fileja dziest. «Man vienalga – siltu vai aukstu ēst,» Leimanis atbild, kad mudinu ieturēties, un paškritiski piebilst, ka slinkojot un neveselīgi ēdot pieņēmies svarā līdz 120 kilogramiem.

Studijas LU Leimanis pārtraucis, kad apmaiņas programmā laiciņu pastudēja Aberdīnas Universitātē. «Es padevos. Sapratu, ka tādu izglītības kvalitāti kā Aberdīnā es Latvijā nedabūšu, nav jēgas studēt papīra dēļ un liekt galvu pasniedzēju priekšā, kurus necienu.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu