Austra Reinberga, veterānu čempione • IR.lv

Austra Reinberga, veterānu čempione

6
«Medaļas ir skaistas, smagas, lielas!» par trim zelta un vienu sudraba saka Austra Reinberga, kura tās pagājušajā nedēļā Vācijā ieguva Eiropas vieglatlētikas čempionātā veterāniem.
Ieva Alberte

 

Tikai nerakstiet, cik man gadu, saka Austra. Taču tieši tur jau tā intriga – 85 gadu vecumā viņa Eiropas čempionātā ieguvusi kaudzi medaļu. Trīs zelta: lodes grūšanā (7,10 metri un pasaules rekords), 100 metru (20,46 sekundes un Eiropas rekords) un 200 metru sprintā (47,56 sekundes); un viena sudraba medaļa diska mešanā.

Austra dzīvo Ventspilī. Strādājusi par vingrošanas skolotāju, policijā ilgus gadus bijusi nepilngadīgo lietu inspektore. Sportojusi līdz 27 gadu vecumam, kad vīrs teicis, ka nepatīk viņas apkārt skraidīšana. Austra paklausīja. 

2002.gadā draudzene viņu uzaicināja uz kādām veterānu sacensībām. Paskatīties. Un Austra atsāka sportot. Vairs nelietoja drapes, tikai vitamīnus. «Mežā esmu izārstējusies. Daba ir Dievs,» Austra stāsta, ka vingro ik rītu, trīs reizes nedēļā skrien, grūž lodi. Tā paglabāta mežiņā zem priedes saknēm. Turpat esot nūjotāju maršruts. «Nu, pēc kā tas izskatās – balstās ar divām nūjām kā uz spieķiem! Kā slimi! Ir jāskrien!»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu