Zinātnisks skaistums • IR.lv

Zinātnisks skaistums

7
Uzņēmuma valdes priekšsēdētāja kosmetoloģe Terēze Beļkova un ražošanas daļas vadītājs Jānis Graudiņš.
Inta Lase

Skaistumkopšanu pārzinoši profesionāļi Rīgā un Valmierā izveidojuši kosmētikas zīmolu GMT Beauty, kas dažu gadu laikā ar pašu radītiem «dziļurbuma» produktiem iespraucies Latvijas un kaimiņu tirgos

Grūti iedomāties tirgus nišu, kurā piedāvājuma klāsts būtu bagātāks kā skaistumkopšanā. Taču izrādās, dažnedažādie profesionālie krēmi, geli, maskas un eļļas ir pārāk universālas, lai klients ātri sasniegtu gribētās izmaiņas – mazāk krunciņu, slaidākus sānus vai veselīgāku sejas krāsu. Tāpēc pieredzējusī kosmetoloģe Terēze Beļkova pirms pieciem gadiem nolēma – izdevīgāk un arī efektīvāk būtu darbam nepieciešamos produktus gatavot pašai.  

«Man tomēr izdevās Terēzi pārliecināt, ka mājās vārīt krēmu ir garlacīgi un nekas cits neatliks, kā taisīt ražotni,» uzņēmuma pirmsākumus atceras Jānis Graudiņš. Viņš Terēzi jau iepriekš pazinis gadiem, tāpēc aicināts talkā, lai dibinātu uzņēmumu. Izdevās tik labi saprasties, ka Jānis tagad ir ne tikai labs draugs un padomdevējs, bet arī uzņēmuma ražošanas daļas vadītājs. Viņa pārliecināšanas spējas un iepriekšējā pieredze biznesā lieti noderēja uzņēmuma attīstīšanā, atsperties palīdzēja arī labi uzrakstītais pieteikums RTU Biznesa inkubatoram, kā arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras jauno uzņēmēju atbalsta programmai.

«Visgrūtāk bija salikt kopā laboratoriju un ražotni,» stāsta Terēze, bet Jānis godīgi atzīstas, ka līdz 2008.gadam viņa zināšanas par kosmētiku aprobežojās ar to, ka tas ir kaut kas, «ko smērē uz sejas». Tāpēc faktiski pirmais Terēzes uzdevums bija ne vien atrast ražojamo kosmētikas līdzekļu formulas, bet arī izglītot kolēģi. Tagad, pēc četriem gadiem, Jānis par produktiem stāsta neminstinoties un nopietni piebilst – pasaules prakse rāda, ka kosmētikas līdzekļu ražošana ir vīriešu bizness. Ne vienā vien starptautiskajā izstādē, kurā pabūts, sarunas par produktu pārdošanu, līgumiem un tirgu apgūšanu vada vīrieši. Terēze gan ir uzņēmuma valdes priekšsēdētāja, taču ikdienā viņa turpina savu kosmetoloģes darbu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu