Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

4
Tikai pēc vairāku dienu cīņas ar liesmām spāņu ugunsdzēsējiem izdevās apturēt plašos mežu ugunsgrēkus, kas plosījās valsts dienvidu piekrastē pie Malagas. Kopumā izdedzis vairāk nekā 1000 hektāru, un dzīvību zaudējis kāds 78 gadus vecs brits. Savas mājas bija spiesti pamest 4000 cilvēku.

Nedēļas notikumi pasaulē


Lielbritānija liegs iebraukšanas tiesības 60 Krievijas amatpersonām,
kas saistītas ar Maskavas cietumā mirušā investīciju fonda Hermitage Capital jurista Sergeja Magņitska lietu. Magņitskis nomira 2009.gadā Maskavas cietumā, kur viņš tika turēts 11 mēnešus uz pirmstiesas izmeklēšanas laiku. Arī ASV Valsts departaments vairākus desmitus Krievijas amatpersonu iekļāvis tā dēvētajā Magņitska sarakstā, liedzot viņiem iebraukšanu valsts teritorijā.

Bijušais Masačūsetsas gubernators Mits Romnijs oficiāli piekritis kļūt par Republikāņu partijas kandidātu uz ASV prezidenta amatu. Uzrunādams republikāņu konventa delegātus, 65 gadus vecais Romnijs pagājušo ceturtdien paziņoja, ka pieņem izvirzīšanu kandidēšanai uz prezidenta amatu 6.novembrī gaidāmajās vēlēšanās. Aptaujas liecina, ka patlaban Romnija un pašreizējā prezidenta Baraka Obamas izredzes gūt uzvaru 6.novembrī ir līdzīgas.

Augustā bēgļu gaitās no Sīrijas devušies vairāk nekā 100 000 cilvēku, paziņojusi ANO. Tas ir lielākais viena mēneša laikā no valsts aizbraukušo skaits kopš tautas sacelšanās sākuma 2011.gada martā pret prezidenta Bašara al Asada valdību. 3.septembrī opozīcijas izveidotās Sīrijas Nacionālās padomes līderis Abdelbasets Saida lūdza ārvalstis militāri iejaukties konfliktā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu