Ir jautā • IR.lv

Ir jautā

1

Kā vērtējat Valsts prezidenta uzklupienu presei: «Čaļi, pa galvu vajag, ja? Ilgi neesat sisti!»


Inga Spriņģe,
Latvijas Žurnālistu asociācijas vadītāja:
Cilvēciski varu saprast prezidentu, tas zināmā mērā ir privāts pasākums. Kā lauvu tēvs sargāja savu mazo. Taču prezidents nedrīkst būt rupjš nevienā situācijā. Izskatās, ka tā ir kļūda prezidenta preses dienesta darbā: vajadzēja laikus brīdināt medijus, ja uzmanību dēla pirmajā skolas dienā nevēlējās.

Juris Blumbergs, psihoterapeits:
Ko var atļauties parasts pilsonis, to, ak vai, nevar atļauties mācītājs, ministrs, Valsts prezidents. No prezidenta mēs gaidām vairāk nekā no parasta jaunā tēva, kas 1.septembrī satraucies var «uzcepties». Neviens Bērziņa kungam ar dēlu neuzglūnēja pa pirtiņas logu, bet publiskā vietā. Šādi reaģēt bija kļūda.

Varis Vētra, aktieris un tēvs:
Esmu ievērojis, ka Andris Bērziņš nespēlē valsts amatpersonu, bet biežāk izturas vienkārši kā cilvēks. Kā vīrietis. Ja vajag, dejās aizstāvēs sievieti, salabos televizoru. Varbūt nebija pareizi tā rīkoties, bet viņš atgādina, ka sociālās lomas ir mums visiem, taču bez sadomātās dzīves esam arī cilvēki – vīrieši, sievietes, mātes, tēvi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu