Nākamais līmenis • IR.lv

Nākamais līmenis

3
Next Level līdzīpašnieki Ansis Kļaviņš (no labās), Andrejs Kļaviņš, Raimonds Ūdris un Aivars Baranovs ir pārliecināti, ka tieši pozitīvas emocijas ģenerējoša datorspēle ilgtermiņā būs daudz ienesīgāka par asiņainu kara spēli.
Inta Lase

Četru domubiedru dibinātais uzņēmums Next Level gada laikā kļuvis par līderi Latvijas datorspēļu tirgū un droši jau spraucas Lietuvas, Polijas un Krievijas sociālajos tīklos

Viss sākās ar atlūgumu. To 2010.gada otrajā pusē uzrakstīja Draugiem.lv projektu vadītājs Andrejs Kļaviņš, kad uzzināja, ka darba devējs vairs neveidos savas datorspēles. «Es gribēju taisīt spēles un biju pārliecināts, ka paši varam uztaisīt labākas par ārzemēs tapušajām,» sava uzņēmuma Next Level dibināšanas iemeslu atceras Andrejs. Pēc gada ir pierādījies, ka viņam bija taisnība – par populārāko sociālo spēli Draugiem.lv ir kļuvusi Andreja un kolēģu veidotā Okeānija.

Mēs esam spēļu fanātiķi, Andrejs saka par sevi un vēl trim uzņēmuma līdzīpašniekiem – domubiedriem, ar kuriem saprasties var no pusvārda. Andreja specializācija ir spēles stratēģija un saturs. Mākslinieks Ai-vars Baranovs vizualizē spēles tēlus un virtuālo pasauli, bet programmētāji Ansis Kļaviņš un Raimonds Ūdris ir tie, kuri apvieno un atdzīvina visas šīs lietas – tēlu kustības, punktu uzskaiti, pāreju no viena līmeņa otrā, vārdu sakot, diriģē tēlu dzīvi.

Tieši dalībnieku specializācija savienojumā ar līdzīgo domāšanas veidu ir viens no uzņēmuma panākumu stūrakmeņiem. Jau no pirmās Next Level darba dienas visi lēmumi – gan stratēģiskie par jauniem tirgiem un jaunām spēlēm, gan ikdienišķie par to, kā pilnveidot projektus, – tiek pieņemti pēc vienprātības principa. «Ne jau vienmēr domas sakrīt, bet, visu izdiskutējot, izdodas pieņemt optimālo lēmumu,» stāsta Andrejs. Ansis papildina: «Tā, mūsuprāt, esam izvairījušies no nopietnām kļūdām.» Turklāt pat viskarstākajās diskusijās visi vienmēr paturot prātā, ka tieši šis katram no četrotnes ir īstākais sapņu darbs – var droši likt vienlīdzības zīmi starp gūto peļņu, profesionālo gandarījumu un mīļāko hobiju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu