Tie paši grābekļi • IR.lv

Tie paši grābekļi

5
Aivars Ozoliņš

Parakstus pilsonības referendumam nevarēs savākt bez Ušakova atbalsta

Latvijā tiek gatavots vēl viens referendums, šoreiz par pilsonības «nulles variantu», un tā scenārijs pašlaik atkārto februārī notikušā valodu referenduma gaitu. Rīkotāji cer uzvārīt kapitālu no procesa, viņu pretinieki mēģina apturēt šo procesu kā antikonstitucionālu. Tie paši grābekļi, tie paši uzkāpēji, tikai šoreiz gan vieni, gan otri manevrē aplinkus Satversmei.

Viens no Kremļa politiskajiem ofšoriem Latvijā, Tatjanas Ždanokas PCTVL, kas pasākuma rīkošanai izlicis tā dēvētās kustības Par vienlīdzīgām tiesībām izkārtni, ir savācis par grozījumiem Pilsonības likumā 10 tūkstošus parakstu, kuri nepieciešami, lai parakstu vākšanu turpinātu Centrālā vēlēšanu komisija. Tāpat kā pērn par grozījumiem Satversmē, arī šoreiz vienas desmitās daļas jeb vairāk nekā 150 tūkstošu vēlētāju parakstu savākšana varētu būt iespējama tikai gadījumā, ja uz to aicinātu Kremļa galvenais kantoris Latvijā Saskaņas centrs

Tāpat kā pirmīt par valodas referendumu, SC šajā procesa posmā esot «dažādi viedokļi», bet tā līderis Nils Ušakovs, kura parakstīšanās par otru valsts valodu pērn nodrošināja referenduma sarīkošanu, arī šoreiz teic, ka referendumu nevajagot. Taču daži SC Saeimas frakcijas deputāti jau ir parakstījušies. Un Krievijas vēstnieks Aleksandrs Vešņakovs ir atzinīgi novērtējis 10 tūkstošu parakstu savākšanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu