Atmiņas par vasaru • IR.lv

Atmiņas par vasaru

3
Foto — Kaspars Krafts, F64
Ieva Puķe

Kaltēšana ir dzīves spēle un vērtīgas zināšanas, saka moderni cilvēki, kas nopietni aizrāvušies ar šo konservēšanas veidu

Inese LībiņaEgnere: viss sākās ar musli
Saeimas deputātes Ineses Lībiņas-Egneres labpatika uz veselīgo brokastu maisījumu pārgāja, tiklīdz viņa saprata, kas tas visbiežāk ir piedzīts ar lieku cukuru. Bet veikalā nopērkamajiem musļiem cukurs koncentrējas sausajos augļos un ogās. Kāpēc nekaltēt šīs musļa sastāvdaļas pašai, nodomāja sieviete, kurai ar ēdienu ir ļoti personiskas attiecības.

Inese rāda savus ražojumus. Tie nežāvējas uz radiatoriem kā ābolu šķēlītes savulaik viņas vecmāmiņas virtuvē. Zemeņu gabali, upenes, plānas ābolu ripas – viss salikts īpaša aparātā, vairākos stāvos uz sietiem, caur kuriem plūst silts gaiss. Šo Stockli firmas mašīnu viņa noskatījusi pirms pieciem gadiem draudzenes mājās Šveicē. Šajā valstī arī nopirkusi, kad meklējumi Latvijas veikalos nav vainagojušies ar panākumiem.

«Pagaršojiet, kaltētas zemenes ir daudz skābākas – labi jūtams C vitamīns!» Inese izvelk no aparāta sarkanu šķēlīti. Piebilst, ka cukurs viņas mājās tiek taupīts tikai viesu vajadzībām, pati labāk izvēlas medu no vectētiņa dravas Liepājas pusē.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu