Latvji, brauciet jūriņā! • IR.lv

Latvji, brauciet jūriņā!

7
Foto — Mārtiņš Zilgalvis, F64
Ieva Alberte

Mečislavs Maculēvičs (27) no Vītolu fonda stipendiāta kļuvis par atbalstītāju un uzņēmumā Procter&Gamble Amerikā darbojas vadošā amatā

Diemžēl atkal netika uz Prāta vētras koncertu. Ne dzimtajā Valmierā, ne Rīgā. Vismaz Valmiermuižas alu varētu nopirkt un aizvest uz Ameriku draugiem. Tā secināja Mečislavs ar sievu Ievu, kad tikāmies Reval Hotel Latvija. Maculēviču pāris Latvijā bija ieradies uz pāris dienām. Viens no iemesliem – Vītolu fonda 10.gadu jubilejas svinības. Mečislavu tajās godināja kā pirmo, kurš savulaik saņēmis stipendiju un pats kļuvis par ziedotāju. Gudrs un veiksmīgs cilvēks, ar labu karjeru. Un solīds – nu, ļoti. «Viņš varētu būt prezidents. Kompetents, godprātīgs. Aizstāvētu valsts intereses,» – tā par Mečislavu saka Vītolu fonda dibinātājs Vilis Vītols un piebilst, lai noteikti iztaujājot par viņa darbu Amerikā. Tādā amatā un tik jauns – liels sasniegums.

Gremoja košļeni
Mečislavs pie vārda tika, par godu tēva tēvam, kurš pēc tautības bija polis. Tētis Valentīns Maculēvičs ir režisors, savulaik ražīgi strādājis Valmieras, Liepājas, Krievu drāmas un Jaunatnes teātrī Rīgā. Slavenākā no tēva izrādēm – Raiņa Daugava Mečislavam šķita tik garlaicīga, ka pēc 1.cēliena lūdzies mājās. Tolaik puikam bija aptuveni septiņi gadi. «Turklāt izrādē nebija spīdošu kaķa acu kā citā tēta izrādē Kaķīša dzirnaviņas,» atceras Mečislavs.

Mamma Mudīte Valmieras teātrī bija aktrise. Par godu viņas tētim, otrs dēls nosaukts par Vidvudu, kurš ir divarpus gadus jaunāks par Mečislavu. «Brālis man ir piemērs, kā sasniegt mērķi,» komentē Vidvuds, kurš farmācijas uzņēmumā atbildīgs pa loģistiku un klientu apkalpošanu Baltijā. Pirms septiņiem gadiem Vidvuds kļuva par Latvijas čempionu peldēšanā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu