Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
Pēdējās nedēļās Spānijas mežus pārņēmis milzīgs daudzums postošu ugunsgrēku, kas sagādā lielas galvassāpes vietējām varasiestādēm, cīnoties par to nodzēšanu. Attēlā: svelmojoša atblāzma netālu no Spānijas pilsētas Leonas valsts ziemeļu daļā.

Nedēļas notikumi pasaulē


Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko pirmdien no amata atbrīvoja ārlietu ministru Sergeju Martinovu
un uzdeva pildīt ministra pienākumus savas administrācijas vadītājam Vladimiram Makejam, kurš iekļauts Eiropas Savienības sastādītajā to Baltkrievijas ierēdņu «melnajā sarakstā», kuriem aizliegts iebraukt ES. Martinovs no amata atbrīvots laikā, kad Baltkrievijas un Zviedrijas attiecībās iestājusies diplomātiskā krīze saistībā ar tā dēvētā plīša desanta lietu.

ASV prezidents Baraks Obama pirmdien paziņoja, ka Sīrijas režīma mēģinājums pārvietot vai izmantot savus ķīmiskos ieročus būtu «sarkanā līnija», kas mainītu viņa domas par šā konflikta risināšanu. Obama norādīja, ka šajā brīdī nav nosvēries par labu ASV militārai intervencei, taču brīdināja, ka Amerikas Savienotās Valstis uzmanīgi seko līdzi situācijai un ir izstrādājušas virkni iespējamo rīcības plānu. Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīms ir brīdināts, ka šādu ieroču izmantošana būtu nepieņemama.

Rumānijas prezidents Trajans Basesku saglabās prezidenta amatu, jo konstitucionālā tiesa otrdien pasludināja prezidenta impīčmenta referendumu par spēkā neesošu. 29.jūlijā notikušajā prezidenta Basesku impīčmenta referendumā piedalījās mazāk nekā puse vēlētāju, kas nozīmē, ka tas nav uzskatāms par notikušu. Tomēr valdošā Liberālsociālā savienība, kas bija ierosinājusi impīčmenta procedūru, apstrīdēja referenduma rezultātus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu