Siltuma centrāle • IR.lv

Siltuma centrāle

8

Latgale nav province, tā ir centrs un krustceles, kur visdažādākie ļaudis meklē to, pēc kā dvēsele ilgojas. Un nekur citur vientuļo ceļinieku neuzņems ar tādu mīlestību kā šeit


Rāznas ezers
Latvijas otrais lielākais ezers pēc platības, bet pēc tilpuma – pirmajā vietā. Rāznai piemīt mistiska burvība, ko nevar izteikt skaitļos. Te dzīvo daudzas putnu, dzīvnieku un zivju sugas, un arī cilvēku mantojums ir raibs. Ap ezera krastiem celtie vecticībnieku, pareizticīgo un katoļu dievnami liecina par dziļām tolerances tradīcijām, toties leģendārais Mākoņkalns, kur Volkenbergas pils jau kopš 14 g.s., kad lietuvieši to izpostīja, stāv drupās, rāda, ka citreiz arī dzirksteles lido… Skats no Mākoņkalna ir varens, tāpat kā no Lielā Liepukalna skatu torņa, bet saulrieti pār Rāznu ir sapņaini. Rāznas latgaliešu viesmīlību var baudīt skaistā kempingā Ezerkrasti, lutināt sevi var ar spa procedūrām viesu namā Rāznas stāvkrasti vai vizinoties ar ūdensslēpēm Rāznas pērlē.

Ezerkrasti, tālr.29288924. Rāznas stāvkrasti – Raznasstavkrasti.lv. Rāznas pērle, tālr.29364196.

Pirtiņa Zemeņu krastiņi
Ieiet dušā var katrā lielpilsētā, bet, lai spodrinātu «dziļākus slāņus», ir jābrauc nedaudz uz ziemeļiem no Aglonas, kur pie Geraņimovas Ilzas ezera Anita Reščenko un viņas dzīves draugs Igors ir izveidojuši zaļo un omulīgo viesu māju Zemeņu krastiņi. Gara attīrīšanai un līdzsvarošanai pirts viesi tiek iesālīti, ar slotiņām pērti, aplikti ar dažādiem augiem, izmasēti ar bērza pagalēm un uzsildītiem koka bluķiem un beigās ieziesti ar svaigām zemenēm. Sajūtas ir neaprakstāmas, un Anitas gatavotās brokastu pankūkas, arī ar zemenēm un lauku zālītēm, ir neaizmirstamas. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu