Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

6
Ardievu, mana karaliene
Kristīne Simsone

 

oooo Ardievu, mana karaliene / Les adieux à la reine
Franču režisors Benuā Žako kostīmdrāmai par Mariju Antuaneti atradis pareizo toņkārtu – tā ir daudz dziļāka par karalienes frivolo portretējumu pirms sešiem gadiem iznākušajā Sofijas Kopolas filmā, bet ne samāksloti stīva, kā parasti liela daļa kostīmfilmu. Šis ir gan intīms un intriģējošs stāsts par giljotinētās valdnieces personu, gan emocionāli piesātināts sieviešu mīlas trijstūra atainojums Francijas monarhijas sabrukuma priekšvakarā. Brīžam lēnīgās filmas dramatiski spēcīgākā daļa ir sižeta izklāsts no kalpones (šarmantā aktrise Lea Seidū) perspektīvas. Arī Diānas Krīgeres un Viržīnijas Ledojēnas spožie sniegumi Marijas Antuanetes un grāfienes de Polinjakas lomās vēlreiz apstiprina, ka Žako ir meistarīgs sieviešu personāžu skulptors. Kino no 17.augusta.

Neiznīcināmie 2 / Expendables 2
Lai gan vēl neesmu noskatījusies šo Silvestra Stalones izlolotā Neiznīcināmo projekta  turpinājumu, spriežot pēc ārzemju preses recenzijām, filma izskatās kā Svētais Grāls kaismīgiem bojeviku cienītājiem. Gluži kā tās priekštece, šis testosterona pārsātinātais veltījums iepriekšējo desmitgažu action filmām apvieno žanra pielūgsmes objektus – Arnoldu Švarcenegeru, Džeisonu Stethemu, Brūsu Vilisu un epizodiskā lomiņā pat Čaku Norisu, nemaz nerunājot par sulīgām atsaucēm uz aktieru pagātnes projektiem un viņu personībām. Neiznīcināmie 2 solās būt skaļāka, intensīvāka un pašironiskāka par savu priekšteci. Izvērstu apskatu lasi Ir mājaslapā no 17.augusta. Kino no 17.augusta.

ooo Meklēju draugu pasaules galam / Seeking a Friend for the End of the World
Ja atskaita lentes neizlēmīgo svaidīšanos stap drāmas un komēdijas žanru un Keiras Naitlijas nedabiski neirotisko tēlojumu, sižetiski filma ir sirsnīgs izklaides gabals, īpaši paredzēts dāmu auditorijai. Turklāt komiķis Stīvs Karels kā Naitlijas kompanjons braucienā pirms pasaules gala ir simpātisks galvenais varonis. Kino no 17.augusta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu