Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

3
Drošsirde
Kristīne Simsone

 

ooo Drošsirde / Brave. Disneja studijas princešu filmas ir kompānijas pārbaudīta un publikas mīlēta recepte jau 75 gadus, kopš 1937.gadā iznāca multene par Sniegbaltīti. Drošsirde ar savu galveno varoni skotu princesi Meridu lieliski iekļaujas šajā žanrā, taču pārtrumpo nesenākās priekšteces ar tehnisko izpildījumu. Animēta Pixar studijā (Meklējot Nemo un Rotaļlietu stāstu sērija), filmiņa lepojas ar krāšņu un ārkārtīgi niansētu animāciju. Piemēram, pašpuiciskās princeses rudais matu ērkulis ir tik glīts, ka visu laiku novērš uzmanību. Lai gan sižetiski Drošsirde daudz neatšķiras no citām Disneja filmām, rudmatainās karaļmeitas dumpis pret uzspiestajām precībām šķiet aizraujoša skatāmviela gan tās pamatauditorijai bērniem, gan viņu vecākiem. Sirsnīga, dzīvelīga un vizuāli gaumīga multene ar lieliskiem personāžiem! Kino no 10.augusta.

oo Atcerēties visu / Total Recall. Atcerēties visu ir pilnīga izgāšanās gan kā 90.gadu pārslavenā Švarcenegera bojevika Absolūtā atmiņa rimeiks, gan kā zinātniskās fantastikas trilleris. Lai cik simpātisks šķistu Kolins Farels izbijuša slepenā aģenta lomā, kuram izdzēsta atmiņa, viņš šajā lentē absolūti nepārliecina. Tāpat nepārliecina divu dusmīgo dāmīšu Keitas Bekinseilas un Džesikas Bīlas tēlotās varones, pretēji veidotāju iecerei tās ir komiskas, nevis draudīgas. Pārspīlēta nopietnība un neveikla, gaužām frivola sižeta līnijas politizācija šo kinodarbu neglābjami pārvērš katastrofā – nedaudz humora, gluži kā tās priekštecē, iespējams, šo filmu mazliet saglābtu. Kino no 10.augusta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu