Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā


Valsts prezidents Andris Bērziņš atkal nodevis atpakaļ Saeimai tautas nobalsošanas likuma grozījumus,
kuri būtiski apgrūtinātu pašreizējo referendumu ierosināšanas kārtību. Kaut gan prezidents uzskata, ka Saeima ir ņēmusi vērā viņa iebildumus, viņš šādu lēmumu pieņēmis, jo ir saņēmis 38 Saeimas deputātu parakstus ar prasību apturēt likuma izsludināšanu, kas draud ar referenduma rīkošanu par šīm likuma izmaiņām.

Mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā šāgada jūnijā palielinājās par 8,4%, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo mēnesi, kas ir straujākais pieaugums Eiropas Savienībā, liecina Eurostat jaunākie dati. Arī Igaunijā jūnijā mazumtirdzniecība palielinājās par 8,4%. No visām ES dalībvalstīm, par kurām pieejama informācija, mazumtirdzniecības apjoms pieauga 12 valstīs, samazinājās astoņās un nemainījās Austrijā.

Ministru kabinets otrdien vakantajā Valsts vides dienesta ģenerāldirektora amatā apstiprināja Ingu Koļegovu, līdzšinējo iestādes Valmieras reģionālās vides pārvaldes direktori. Iepriekšējais VVD ģenerāldirektors Vilis Avotiņš no amata aizgāja vasaras sākumā pēc vides ministra Edmunda Sprūdža (RP) pārmetumiem par neprofesionālu darbu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu