Helga Gūtmane, dejos olimpiādē • IR.lv

Helga Gūtmane, dejos olimpiādē

5
«Ceremonija būs saistīta ar Lielbritāniju un tās kultūru. Tiem, kam patīk Džons Lenons, nevajag nokavēt pašu sākumu,» stāsta Helga Gūtmane, kura dejos olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā 12.augustā.
Ieva Alberte

 

Kāds Helgas draugs Facebook.com bija ielicis saiti uz olimpisko spēļu lapu. Tajā tika meklēti brīvprātīgie dejotāji noslēguma ceremonijai. Pieteikšanās termiņš beidzās pēc divām stundām, un Helga bija nogurusi. Bija jau vēls, ap 11 vakarā. Tomēr pusotras stundas laikā viņa aizpildīja anketas. «Nākamās spēles notiks Riodežaneiro, kur diez vai būšu,» Helga stāsta. Londonā viņa dzīvo kopš 2011.gada un strādāja auditorkompānijā KPMG.

Pēc četriem mēnešiem, šāgada aprīlī, saņēma uzaicinājumu uz atlasi. Vajadzēja kustēties dažādu mūziku pavadījumā, atrādīt deju, ko kāds nodejoja priekšā, kā mīmam izspēlēt etīdi, imitējot zobu tīrīšanu. Helga tika 2.kārtā. Kopš bērnības viņa trenējusies mākslas vingrošanā un māk trīs veidu špagatus, ritentiņu. Vingrošanu nav pametusi arī tad, kad sākusi mācīties Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā – braukājusi uz Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju Juglā. «Sākumā špagatu taisīšana sāpēja. Trenere teica: «Lai sāp, dzīvē vēl daudz kas sāpēs.» Tagad dažkārt, filmu skatoties, pasēžu špagatā.»

Atlases otrajā kārtā Helgai atkal lika dejot, to filmēja. Pēkšņi pienāca ar kameru un teica, lai raksturo sevi trīs vārdos. Gribēja pārbaudīt viņas reaģēšanas spējas. Helga nevilcinoties atbildēja, ka ir apbrīnojama, satriecoša, pieticīga. Pēc nepilna mēneša viņa uzzināja, ka dejos olimpiskajās spēlēs. Pirmais mēģinājums bija 23.jūnijā un ilga piecas stundas. Augustā treniņi būs katru otro dienu, dažs – dienas garumā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu