Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā


Minimālā mēnešalga 2013.gadā paliks pašreizējo 200 latu apmērā,
otrdien vienojās valdība. Ņemot vērā darba tirgus situāciju, minimālās mēneša darba algas apmērs jāsaglabā pašreizējā līmenī, lai veicinātu mazāk kvalificēto bezdarbnieku pēc iespējas ātru integrēšanos darba tirgū un strukturālā bezdarba riska mazināšanu, uzskata Labklājības ministrija.

Valsts dos fotoradaru ieviesējam, uzņēmumam Vitronic Baltica un partneri vēl divdesmit dienas paskaidrojumu iesniegšanai. Ja tie nebūs pārliecinoši, valsts lauzīs līgumu ar šo publiskās un privātās partnerības privāto sadarbības partneri, otrdien pavēstīja Valsts policijas vadība. Uzņēmumam līdz šim bija dotas vairākas iespējas  uzstādīt visas līgumā paredzētās mērierīces, taču tas līdz šim līguma prasības nav izpildījis – no plānotajiem 160 stacionārajiem fotoradariem uz Latvijas ceļiem darbojas tikai 27.

No 1.septembra valsts 50% apmērā kompensēs recepšu medikamentus bērniem līdz divu gadu vecumam, bet 25% recepšu zāļu iegādes izdevumu kompensācija paredzēta grūtniecēm vai sievietēm pēcdzemdību periodā līdz 42 dienām, paredz valdībā atbalstītās izmaiņas zāļu iegādes kompensācijas kārtībā. No 1.augusta valsts segs arī pusi no gripas vakcīnas iegādes izdevumiem grūtniecēm.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu