Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

2
Skats uz vienu no smagāk cietušajiem Sīrijas trešās lielākās pilsētas Homsas rajoniem, kur cīņai pret nemierniekiem armija bieži izmantojusi smago artilēriju. Lielbritānijā bāzētā cilvēktiesību organizācija Syrian Observatory for Human Rights lēš, ka 16 mēnešus ilgās sacelšanās laikā bojā gājuši vairāk nekā 17 000 sīriešu.

Nedēļas notikumi pasaulē

Starptautiskā Sarkanā Krusta komiteja svētdien paziņoja, ka turpmāk Sīrijas konfliktu uzskatīs par pilsoņu karu, un pieprasīja, lai visā valsts teritorijā tiktu ievērotas starptautiskās humānās tiesības. Sīrijas galvaspilsētā šonedēļ turpinājās karadarbība. Pirmdien nemiernieku izveidotā Brīvās Sīrijas armija paziņoja, ka tā ir sākusi pilna mēroga uzbrukumu Damaskai.

Līdz ar Seima vēlēšanām Lietuvā 14.oktobrī notiks referendums par Visaginas atomelektrostacijas būvniecību, nolēmis kaimiņvalsts parlaments. Referendums gan būs tikai konsultatīvs un nebūs juridiski saistošs. Vēlētājiem referendumā būs jāatbild, vai atbalsta AES būvniecību.

Starptautiskā reitingu aģentūra Moody’s pirmdien samazināja 13 Itālijas banku kredītreitingus par 1-2 pakāpēm. Aģentūra pagājušajā nedēļā samazināja Itālijas valsts kredītreitingu no A3 līdz Baa2, šādu lēmumu skaidrojot ar sekām, kādas Itālijas tautsaimniecībai radītu iespējamā Grieķijas aiziešana no eirozonas un Spānijas banku problēmas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu