Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā

Latvijas ekonomika pēc krīzes kļuvusi spēcīgāka, pirmdien paziņoja Starptautiskais Valūtas fonds. Pirmajā ziņojumā pēc aizdevuma programmas pabeigšanas SVF eksperti secina, ka Latvijas ekonomikā norit strauja atveseļošanās, neraugoties uz parādu krīzi eirozonā. Taču tā joprojām cieš no augsta bezdarba un kvalificētu strādājošo deficīta, kā arī iekļaujošas izaugsmes trūkuma. 

Valdības partijas ir panākušas kompromisu ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu un likuma «Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu» grozījumu otrreizējā caurlūkošanā virzīs priekšlikumu, ka referenduma ierosināšanai līdz 2015.gadam saglabās divas kārtas. Pirmajā no tām būs nepieciešams savākt 50 tūkstošus parakstu, nevis 150 tūkstošus, kā to paredzēja sākotnējais likumprojekts, ko prezidents neizsludināja.

Prokuratūra uzrādījusi sākotnējo apsūdzību basketbolistam Andrim Biedriņam par izvairīšanos maksāt 11 543 latu pievienotās vērtības nodokli, ievedot Latvijā ASV nopirkto motorlaivu. Sākotnējās apsūdzības šajā lietā uzrādītas vēl divām personām.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu