Eksāmenā caurkritušie • IR.lv

Eksāmenā caurkritušie

2
FOTO — IMAGEFORUM/LETA
Māris Klūga

Ir atklāj informāciju par studiju programmām, kuras eksperti iesaka slēgt

Jūlija vidus tradicionāli ir studiju izvēles laiks, kas šogad sakritis ar brīdi, kad eksperti izvērtējuši Latvijas augstskolu 854 studiju programmu kvalitāti un ilgtspēju. No tām 55 ir atzītas par tādām, kuras būtu slēdzamas. Augstākās izglītības padome (AIP) šo programmu sarakstu atsakās publiskot un plāno to darīt tikai septembrī, jo «projekta īstenotāji nevēlas ietekmēt jauno studentu studiju vietas izvēli,» skaidroja AIP priekšsēdētājs Jānis Vētra.

Ir rīcībā ir nonākusi uzticama informācija par programmām, kuru ilgtspēju eksperti ir apšaubījuši, un redakcija uzskata, ka šīs informācijas pieejamība ir svarīga topošajiem studentiem, tāpēc to publicējam.

Iesildīšanās akreditācijai
Studiju programmu izvērtējums ir apjomīgs projekts, ko AIP īsteno ar Eiropas Sociālā fonda finansējumu, tā ietvaros 237 ārzemju un vietējie eksperti analizēja izglītības kvalitāti gandrīz visās augstskolu programmās – projektu sākot, Latvijā bija 954 studiju programmas, bet pētījumā ir ietvertas 854 (augstskolas varēja tās nepiedāvāt vērtējumam). Šis ekspertu vērtējums septembrī tiks iesniegts programmu akreditācijas komisijai. Projekta vadītāja Baiba Rivža norāda, ka ekspertu novērtējums ir svarīgs, jo tas «ir bāze virziena [oficiālai] akreditācijai».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu