Jānis Jākabsons, skulptūru labirinta autors • IR.lv

Jānis Jākabsons, skulptūru labirinta autors

4
Desmit kilometrus no Valmieras Jānis Jākabsons izveidojis erotisku koka skulptūru labirintu. Sievai tas nepatīk, viņa vīru dēvē par dullo. Jānis tam piekrīt.
Ieva Alberte

Mūs jau gaida. Rokas sānos salicis, Jānis nāk pār gludi frizētu pagalmu. Esam pirmie mediju pārstāvji, kuri viesojas koka skulptūru labirintā

Atklāšanas ballīte bija maija beigās. Jānis stāsta, ka saaicinājis visus draugus un paziņas. «Man sieva teica, ka pa bišķītim vajag viesus aicināt, pa bišķītim skulptūras taisīt, bet es nemāku pa bišķītim. Sanāca cilvēku ap divsimt. Tikpat, cik dārzā skulptūru.» 

Koka skulptūru plejāde ir vērienīga: suns, gulbji, vardes, krokodils, zilonis, zirgs. Arī koka mušmires un gailene. Pie šūpolēm un skatu torņa novietoti divi batuti. Ir arī koka boulings, prāta spēles: «kuģu lādēšana» un koka labirinti, kur jātrāpa lode bedrē. Ar koka kaķeni var šaut pa konservbundžām. Uz Pinokio deguna jāuzmet koka riņķis. Bērzu birzī iesietas bumbas, ar ko boksēties. Pie dīķa soliņu sēdēšanai tur divi koka pingvīni. Klētī ir vairāki krāsainu lentīšu ripuļi: var nogriezt, uzrakstīt vēlēšanos un iesiet kokā. Velosipēdu novietne izveidota no grābekļa siena kasīšanai ar zirgu. 

Lielākā daļa skulptūru slēpjas košumkrūmos. No tiem neuzbāzīgi rēgojas koka galvas, izbrīnītām acīm un mutēm. Labirintā ļauts ienākt tikai tiem, kam jau 18 gadu. Ejam iekšā. Ojē! Koka cilvēki rāda dažādas seksa pozas. Jānis stāsta, ka skulptūras grebtas, veroties seksologa Jāņa Zālīša grāmatā. Dārzā atradusies vieta arī Karlsonam, Sniegbaltītei un septiņiem rūķīšiem, Šrekam un Fionai. Kāpēc Šrekam divi falli? «Kāpēc ne? Nu, gadījās! Bet kurš viņu pliku ir redzējis? Filmā jau apģērbts!» Jānis smejas. Savukārt teletūbijam tie ir divi, trīs vai pat četri. Nevar saprast. «Koks tāds pagadījās. Bet kas tad izdomāja teletūbijus? LSD salietojušies cilvēki. Kāpēc viņi nevarēja izdomāt, ka teletūbijiem ir divi rīki?» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu