Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4
Ernests Kļaviņš

Nedēļas notikumi Latvijā


Ministru kabinets piešķīris Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei 80 000 latu, kas nepieciešami saistībā ar jaunā Latvijas sabiedriskā elektroniskā medija izveidi.
Līdzekļi nepieciešami, lai veiktu detalizētu situācijas izpēti. NEPLP atbalstījusi koncepcijas variantu, kas paredz veidot jaunu sabiedrisko mediju. Premjerministrs Valdis Dombrovskis norādīja, ka koncepcija rada virkni jautājumu, par kuriem līdz šim valdībā nav diskutēts.

Valsts prezidents Andris Bērziņš izsludinās grozījumus likumā Par valsts pensijām, informē viņa preses sekretāre. Saeimas pagājušo ceturtdien pieņemtie grozījumi paredz no 2014.gada pakāpeniski celt pensijas vecumu, līdz tas 2025.gadā sasniegs 65 gadus. Prezidents atbalstu pensiju likuma grozījumiem jau paudis iepriekš.

Nākamnedēļ vizītē Latvijā ieradīsies ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone. Detalizētāka informācija par vizītes mērķiem un precīziem laikiem tikšot sniegta vēlāk, teic ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Kopš neatkarības atjaunošanas Latviju ir apmeklējuši ASV prezidenti Bils Klintons un Džordžs Bušs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu