Finiera mersedess • IR.lv

Finiera mersedess

6
Verems valdes priekšsēdētājs Jānis Staris.

Pasaulē lielākās saplākšņa loksnes ražo Rēzeknes novada Vērēmu pagastā un eksportē uz piecdesmit valstīm dažādos kontinentos 

Todien, kad ciemojamies Latvijas finiera meitasuzņēmumā Verems, tā valdes priekšsēdētājs Jānis Staris aicina uzkavēties ilgāk – pēcpusdienā ražotnē paredzēta kūkas ēšana. «Kādas kūkas?» nesaprotu. «Lielas. Tādas, lai pietiktu visiem, jo maiņā strādā vairāk nekā 70 cilvēku,» viņš paskaidro. Turklāt izrādās, ka šī ir jau trešā kūka un būs vēl viena. Katrai maiņai pa vienai. Jo Verems strādā četrās maiņās, 24 stundas diennaktī, 340 dienas gadā. 

Iemesls kūkas ēšanai ir nopietns. Šādi kolektīvā tiek atzīmēts fakts, ka maijā pirmo reizi uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē mēnesī saražoti 3000 kubikmetru saplākšņa un pārdota produkcija par vairāk nekā diviem miljoniem latu. Līdz šiem dubultsvētkiem Jānis Staris ir gājis 18 gadus. Un ne pa to gludāko ceļu. 

Verems ir viens no lielākajiem Latgales uzņēmumiem, kurā strādā vairāk nekā 300 cilvēku. Viņi ražo unikālu netradicionāla izmēra saplāksni, ko pašlaik galvenokārt izmanto lielgabarīta kravas automašīnu grīdām un betonēšanas veidņiem, bet nākotnē, iespējams, lietos, arī būvējot sašķidrinātās gāzes rezervuārus tankkuģos. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu