Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā

No 11.jūnija līdz 22.jūnijam Ādažu poligonā un tam pieguļošajā novada teritorijā notiek mācību Sabre Strike lauka taktiskais vingrinājums, kurā piedalās vairāk nekā 1700 karavīru no ASV, Igaunijas, Kanādas, Latvijas un Lietuvas. Ārvalstu militārpersonu skaits mācībās ir vairāk nekā 1000. Militāro mācību mērķis ir Baltijas valstu un sabiedroto bruņoto spēku vienību gatavība dalībai starptautiskajās operācijās.

Šogad iekšzemes kopprodukta pieaugums būs straujāks, nekā tika prognozēts iepriekš, un var sasniegt pat 5% līdz 6%, informē Ekonomikas ministrija. Sezonāli neizlīdzinātie dati liecina, ka 2012.gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar 2011.gada pirmo ceturksni Latvijas IKP palielinājies par 6,9%. Jau otro ceturksni pēc kārtas Latvijas IKP gada griezumā uzrāda lielāko kāpumu starp Baltijas valstīm – 6,9%. kamēr Lietuvas ekonomika augusi par 3,9%, bet Igaunijas – par 3,6%.

No pirmdienas darbu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā pēc paša vēlēšanās ir pārtraucis ilggadējais biroja priekšnieka vietnieks korupcijas novēršanas jautājumos Alvis Vilks. Viņš turpmāk strādās Latvijas Gaisa satiksmē. Tās valdes priekšsēdētājs Dāvids Tauriņš informē, ka Vilka pārziņā būs darbs ar «pilnīgi visām lietām, kas saistītas ar juridiskajiem procesiem».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu