Ķeizariskā balss • IR.lv

Ķeizariskā balss

6
Foto no personīgā arhīva
Ieva Puķe

Retas spējas. Gluži kā Pavaroti, kas bez skološanās dziedāja ar Dieva dotu talantu – par pāragri mirušo Zigurdu Ķeizaru saka runas pedagoģe. Viņš Latvijas radio nostrādājis 30 gadus 

Pie galda Latvijas radio 4.stāvā, kur savā pēdējā darba dienā 25.maijā sēdēja Zigurds Ķeizars, jau rosās cits puisis. Radio dzīvi uz priekšu turpina dzīt notikumi valstī un ārzemēs, kolēģi draudzīgi dalās ar datoriem. Tehnoloģijas ir bezkaislīgas. Personāla mācību pārzine Ilze Vanaga, kas ar Zigi, kā visi draudzīgi sauca Ķeizaru, kopā strādāja no 1986.gada, vēl radio arhīvā atrod pēdējo ierakstu. «Piektdienas, 25.maija, notikumu apskats. Studijā – Zigurds Ķeizars. Labvakar…» telpu piepilda pazīstamā, siltā balss. Producente Vija Bremze, kura darbojās ciešā sakabē ar Zigi, vēl un vēl atrullē abu pēdējo Skype saraksti. Viņa laikam tik drīz neizdzēsīs kontaktpersonu kurzemnieks61 jeb Zigurds Ķeizars. Ziga prombūtne šķiet nereāla. 

Oficiāli – trešais
Vija tajā piektdienā, kā parasti, sēdēja tepat ziņu dienestā, bet Zigis skaipoja no 2.stāva studijas, kur tiešajā ēterā lasīja ziņas pulksten 12 un 18. Sarakste vēsta, ka dienas ziņu sākumā kolēģis pārteicies, jauno Pasažieru vilciena valdes priekšsēdētāju Arti Birkmani nosaucot par Brikmani. Vija rakstījusi: «Es [esmu] vainīga. Pateicu nepareizi, un tu tobrīd izlaboji tikai pie citāta, bet [kļūda] bija arī ziņas sākumā.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu