Antonova kārdinājumi • IR.lv

Antonova kārdinājumi

4
Vladimirs Antonovs ar sievu Olgu pēc tiesas sēdes Londonā pērn 16.decembrī.

Ieradies Latvijā kā banku glābējs, Krievijas uzņēmējs Vladimirs Antonovs dažus gadus vēlāk lika mūsu nodokļu maksātājiem samaksāt par Krājbankas krahu. Viņa biznesa avantūrām vērienu piešķīra saiknes ar Latvijas oligarhiem, bet banku uzraugi ļāva netraucēti riskēt ar noguldītāju naudu. Kā tas notika? 

Lielbritānijas tiesas lēmums maija beigās arestēt Vladimira Antonova īpašumus teju pusmiljarda eiro vērtībā ir pirmā nopietnā ziņa kopš Krājbankas un Lietuvas Snoras bankas kraha, kas uzšķiļ cerību – bijušajam īpašniekam nāksies atbildēt par naudas pazušanu, kas noveda pie banku maksātnespējas. Lietuvas ģenerālprokuratūra apsūdz abus galvenos Snoras akcionārus Vladimiru Antonovu un Raimondu Baranausku par 202 miljonu eiro piesavināšanos, savukārt Latvijā no Krājbankas korespondētājkontiem izkūpējuši vairāk nekā 100 miljoni latu. 

Taču, kamēr tiesībsargi cenšas panākt abu baņķieru izdošanu Lietuvai un maksātnespējas administratori dzenā rokā naudu, neatbildēts ir jautājums – kā Antonovam izdevās apiet stingros banku regulējumus? 

Vai vainīgi pie tā ir finanšu uzraugi Lietuvā un Latvijā, kas savstarpēji neuzticējās un nespēja novērst naudas «izpumpēšanu» no bankām? Bet varbūt atbilde slēpjas Antonova politiskajā aizmugurē – saiknēs ar ietekmīgo vietējo oligarhu trijotni, īstenojot pēdējo gadu vērienīgākos ar valsts naudu saistītos biznesa projektus Latvijā? 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu