Gatis Kandis, Britain’s Got Talent pusfinālists • IR.lv

Gatis Kandis, Britain’s Got Talent pusfinālists

3
Foto no privātā albuma
Ieva Alberte

Gata humora izjūta ir dramatiska

Kad vaicāju, cik viņam gadu, atbild – 31. Saku – man arī. «Varbūt esam dvīņi?» smejas Gatis. Es nesmejos. To arī pasaku. Gatis neliedzas: improvizēšana nepadodas, jo jokus izdomājot. Britain’s Got Talent viņš jokojis jau sagatavotu priekšnesumu. Par dāmu tualetēm, govīm un pirdieniem. Publikai nepatika, līdz izdzirdēja šo: «Are you well? No, you’re person.» (Well ir divas nozīmes – «aka» un «labi».) Tika pusfinālā. Žūrija to pamatoja, sakot, ka Gata joki esot tik fantastiski tieši tāpēc, ka tik briesmīgi. Kandis esot vissmieklīgākais nesmieklīgākais komiķis. 

Lai arī Skype intervija ar Gati ilgst stundu, izrunāts netiek gandrīz nekas. Gatis atbild standartfrāzēs, piemēram, «es gribētu, lai visiem ir labi». Runasveids ir teju tikpat lēns kā mūsu Valsts prezidentam. «Ja mūs abus saliktu kopā, varbūt sanāktu vidējais ātrums?» Lai arī cik lēns, Gatis spējis to, ko nespētu stand-up komēdijas praktizētājs Jānis Skutelis – piedalīties Britain’s Got Talent. Skutelis vēlas zināt, vai TV montāžas dēļ kaut kas no Gata performances netika izgriezts? «Es ilgāk runājos ar Karmenu Elektru no žūrijas, stāstīju, ka man patīk filma Disaster Movie ar viņu.» 

Savukārt Fredi jeb Andri Freidenfeldu interesē, vai Gatis kādreiz iedzeršot ar viņu Londonā alu? «Es jau alu nedzeru. Tēju. Zaļo. Reizi gadā vienu vīna glāzi. Bet satiktos labprāt.» Arī smalkos veikalos Kandis neiepērkoties. Vienīgais zīmols ir iPhone. Gatis klausās Ace of Base, Lenny Kravitz, Nickelback, Ice Cube, Lauri Reiniku. Patīk amerikāņu humors, Misters Bīns. Tabu humorā – rases. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu