Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

2

Nedēļas notikumi Latvijā


Otrdien Latvijā valsts vizītē ieradās Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili.
Pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu viņš pauda cerību, ka Gruzija kļūs par NATO dalībvalsti nākamajā alianses paplašināšanās kārtā. Raksturodams Gruzijas un Krievijas attiecības, Saakašvili norādīja, ka bijušais Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs savulaik paziņojis, ka nevarot ciest Saakašvili un vēlas no viņa atbrīvoties.

Valdība ir satraukusies par Latvijas zaudējumiem Eiropas Cilvēktiesību tiesā un aicina Augstākās tiesas priekšsēdētāju Ivaru Bičkoviču pastiprināti pievērst uzmanību ECT konstatēto trūkumu novēršanai. 14 gadu laikā, kopš Latvijā ir spēkā Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību konvencija, Strasbūras tiesa skatījusi 145 lietas pret Latvijas valsti. Vairākumā gadījumu valsts ir zaudējusi vai pati atzinusi savas kļūdas. Kompensācijās par zaudētajām lietām valsts samaksājusi 277 tūkstošus latu.

ASV Valsts departamenta ikgadējā ziņojumā par cilvēktiesībām pasaules valstīs pagājušajā gadā teikts, ka par lielāko cilvēktiesību problēmu Latvijā uzskatāma korupcija. Tiek uzskatīts, ka korupcija ir visos valsts pārvaldes līmeņos, sacīts ziņojumā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu