Uz palikšanu • IR.lv

Uz palikšanu

3
CEMEX vadītājs Enrike Garsija.
Inta Lase

Izglītība, vides aizsardzība, veselība, kā arī drošība ir jomas, kuru atbalstam CEMEX ik gadu piešķir vairākus desmitus tūkstošu latu. Turklāt, lai varētu izvēlēties vietējai sabiedrībai visnepieciešamākos projektus, lēmumu uzņēmums pieņem kopā ar Saldus un Brocēnu novada viedokļu līderiem 

Sabiedrības investīcijas ir viens no uzņēmuma CEMEX ilgtspējas stratēģijas pīlāriem. Ražojošam uzņēmumam tas nozīmē rūpes par vidi novadā, kur atrodas rūpnīca, izglītību veicinoši palīdzības projekti vietējās skolās un, kā uzsver uzņēmuma vadītājs Enrike Garsija, sadarbība ar valsts un pašvaldību institūcijām dažādos infrastruktūras attīstības projektos. Turklāt, kā rēķina CEMEX, būt atbildīgam pret sabiedrību, kurā strādā, ir arī ekonomiski izdevīgi. 

Fonds labām idejām
Meklējot veidu, kā ekonomiski izdevīgi un sociāli atbildīgi iekļauties vietējā sabiedrībā, celtniecības materiālu ražotājs CEMEX jau 2007.gadā izveidoja CEMEX Iespēju fondu, ar kura palīdzību tiek atbalstīta Saldus un Brocēnu novada attīstība. Fonds divas reizes gadā izsludina projektu konkursus, kuros atbilstoši izvirzītajām prioritātēm nevalstiskās organizācijas un pašvaldību iestādes var iesniegt savus projektus. Tikko noslēdzies šāgada pirmais konkurss, kurā saņemti 33 pieteikumi, no kuriem par atbalstāmiem atzīti četrpadsmit. Kopumā uzvarētājprojektos uzņēmums ieguldīs 10 000 latu. Šo projektu konkursu īpašu dara ne vien publiski pieejamais nolikums un mājaslapā skaidrotie precīzie vērtēšanas kritēriji, bet arī fakts, ka lēmumu kopīgi pieņem uzņēmēji un vietējie iedzīvotāji – trīs projektu vērtētājus izvirza CEMEX, divi pārstāv Brocēnu, bet vēl divi – Saldus novada iedzīvotājus. 

«Lēmumi ir patiešām objektīvi – CEMEX cilvēki daudz labāk pārzina projektu izmaksu aprēķinus, bet pārējie precīzāk zina vietējās vajadzības,» stāsta CEMEX Iespēju fonda vadītāja Ilga Ķuze. Viņa neslēpj gandarījumu par šāgada konkursa uzvarētājiem – vides jomā atbalstu saņems biedrība Mēs Jaunaucei, kura jau vairāku gadu garumā mērķtiecīgi ar pieticīgiem līdzekļiem novadā atjauno angļu parku, kuru par labu tūrisma objektu atzinusi virkne Latvijas ceļvežu. Tāpat atbalstīti vairāki profesionālās orientācijas projekti vidusskolās. Piemēram, Saldus vidusskolnieces izzinās šuvējas profesiju, gan apmeklējot šūšanas uzņēmumus un individuāli strādājošās meistares, gan pēc tam patstāvīgi pašujot tautastērpus skolas mazākajiem dejotājiem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu